0615860343 info@freebird69.nl

Thuisfront als buurtjes en vrienden

Peet

Thuisfront als buurtjes en vrienden.

Voor mij was dit allemaal nieuw. Nog nooit zo dichtbij een gezin gestaan waarvan de partner op uitzending was.

Bijna elke dag ff een bakkie doen, kletsen over van alles en nog wat en natuurlijk over Dennis. Gelukkig konden de kinderen ook goed met elkaar en hebben volgens mij ook veel besproken. Ook wij kregen af en toe een mail van Dennis met foto's. De jongens en ik lachen om zijn dikke baard!!

Wij volgden het nieuws allerter dan anders. Zo hoorden wij ook dat er 2 soldaten gesneuveld waren, dat terwijl Maris net een weekendje weg was. Wat schrokken wij en hoe gaat het nu met Maris en de kinderen? Hoe erg het ook is, maar wat was ik blij dat het Dennis niet was. Toen mariska weer thuis was ben ik naar haar toe gegaan om te kijken hoe het met ze was. Gelukkig redelijk. Dan zeg ze ineens, hey Peet moet je eens luisteren. Zo'n goed nummer van Nick en Simon. Tja en toen brak ik........ Alle emotie kwam eruit. 

Hoe ze thuis buffelde, klussen, verven en het voor de kinderen goed doen. Zitten wij even op het stoepje lekker een bakkie te doen, komt er een buurtgenoot, ja ik weet ook wat het is als je alleen bent!! Duh opzouten!!!

De situatie in Afghanistan, wat daar allemaal gebeurde.
Soms was ze net een stuiterbal, zoveel onrust in haar donder. Heb er ook wel om gelachen want tegen mij zeggen, Peet ontspan, go with the flow en Mariska maar doordenderen.

De oudste van de 3 kinderen vernam je niet zoveel van, die hobbelde mee, soms even ravotten met de buurman. De middelste werd een stil muisje, beetje op de achtergrond en de jongste, ja die vroeg zijn aandacht wel. Takel uit de film Cars speelde ook een belangrijke rol, stond mooi bij de computer waar Mariska elke avond trouw zat te wachten of Dennis ook on-line kwam.

Het was een emotionele tijd, waarin ik mijzelf ook goed ben tegen gekomen. Nog even en Dennis komt gelukkig weer thuis:-) 

Ik heb heel veel respect voor Mariska hoe ze de boel draaiende hield, altijd eerst aan een ander denken en dan aan zich zelf.