INLEIDING
In Maart 2008, vertrok mijn man voor een uitzending naar Afghanistan. Het was het begin van een intensieve periode voor hem en ons gezin. Na thuiskomst bleek hij te zijn veranderd. Er volgde diepe dalen, conflicten binnen het gezin, conflicten op het werk. lichamelijk thuis maar nog niet geestelijk, iedere minuut van de dag nog in Afghanistan. De impact op het gezin was groot. Alles kwam op mijn schouders terecht. Langzaam gaan we voorwaarts, stap voor stap en inmiddels zonder schaamte.
VISIE
Op deze website willen we ons verhaal delen om diegene te bereiken die de weg naar hulp nog niet geheel hebben gevonden en om het thuisfront de erkenning te geven die het verdient. Daarnaast willen we een informatieplatform bieden aan iedere veteraan en thuisfront.
Wij hopen dat in de toekomst iedere veteraan, partner, kind van veteraan, familie, vrienden, collega's, zich gehoord voelt en kan vertellen, vrij van schaamte. Want er over praten is altijd stap 1 en een luisterend oor stap 2.
wij zijn geen zorgverleners maar wel altijd bereikbaar voor een gesprek.
Heb je behoefte aan nazorg? Meldt jezelf altijd in 1ste instantie aan bij het
indien je na het bezoeken van deze website vragen en/ of suggesties, maar ook vooral gewoon je eigen verhaal wilt delen is hier alle ruimte voor en kan je via de contactpagina altijd contact met ons opnemen. Graag zelfs. Ook jou verhaal kan een andere veteraan motiveren om, indien nodig, de stap naar zorg te nemen.
Waar komt de naam Freebird69 vandaan.
De Amerikaanse band Lynyrd Skynyrd bracht in 1974 het nummer Freebird uit. Enkele jaren later kwamen 3 bandleden om het leven door een vliegtuigcrash. Sinds die tijd speelt Lynyrd Skynyrd het nummer alleen nog maar instrumentaal.
Het nummer had tijdens de uitzending een speciale betekenis voor mijn man en zijn club. Voordat ze de poort uitgingen werd, na het doorspreken van de laatste bijzonderheden, Freebird afgespeeld. Ook onder ieder filmpje die ik opgestuurd kreeg klonk Freebird. De songtekst is veelzeggend.
De 69 was de callsign, roepnaam over de radio, van mijn man zijn eenheid. Hij is trots op die 2 cijfers. Hij draagt zijn club nog steeds dagelijks met zich mee.