0615860343 info@freebird69.nl

Leave no one behind. Een pracht uitdrukking maar is het een uitdrukking die nog past in een tijd waarin egocentrisme de boventoon voert?

Wij passen hem, zo ver wij kunnen, toe maar dat gaat niet zonder kosten (en hier duid ik niet op geld). Ook wij staan soms bij die T-splitsing waarin achter laten voor ons zelf waarschijnlijk beter zal zijn.

De uitdrukking komt volgens mij (Mariska Nukubu) weg bij defensie en geeft het de situatie weer dat tijdens een gevecht met gevaar voor eigen leven je een kameraad nooit achter laat, dood of levend.

Kan je deze uitdrukking dan wel door vertalen naar het burgerlijke leven?

Ik ben bang van niet. Want ik zie, helaas ook binnen de veteranen wereld, dat de rekening van wat kost het mij als ik iemand niet achterlaat, eerst word opgemaakt. Alvorens na deze optelsom, de rug wordt recht gemaakt en iemand dwars tegen de meute in durft te gaan om zijn maat te helpen.

Uitzonderingen bevestigen in deze de regel.