0615860343 info@freebird69.nl

Mariska

Waarom is lotgenoten contact zo belangrijk om 1 hele simpele reden STEUN.
Ze maken ongeveer het zelfde mee tegen elkaar kan je alles zeggen, je onzekerheden, je angsten maar ook hoe het voelt als het einde van de uitzending nadert (psttttt heb jij al nieuwe lingerie gehaald) dat soort dingen.

Voor deze uitzending woonde wij in zeven bij de kazerne seedorf, daar leefde de militaire gezinnen met elkaar in 1 wijk. Dit had nadelen maar ook grote voordelen bijvoorbeeld tijdens een uitzending, je werd begrepen door de mensen om je heen. In de weekenden waren er meer vrouwen alleen met hun gezinnetje. En trok je je aan elkaar op. 
In nederland is dit anders je woont in een stad/dorp en hebt burgers om je heen (ja echt waar zo noemen militaire en de gezinnen ervan jullie BURGERS), en is dat lotgenotencontact niet altijd in de buurt.

Defensie organiseert wel thuisfrontdagen maar de dag voorafgaande aan de uitzending krijg je informatie(op deze infodagen kom ik later nog een keer terug) De hoofdmoot is in iedergeval niet contact leggen met de partners/ familieleden van de militaire daar is weinig ruimte voor. Ook tijdens de uitzending heb je nog thuisfrontdagen. Daarom heeft Dennis er voor gekozen om van te voren een keer onstpannen bij elkaar te komen, al houd je er maar 1 leuk contact aan over. Voor verschillende is dit wel gelukt. Steun vanuit de eenheid of defensie heb ik in ieder geval niet ervaren.

Aan die gezellige avond had ik twee contacten overgehouden, en weet dat die meiden weer contact hadden met andere zo kreeg je toch wel mee hoe het met de een en ander ging. Wij belde elkaar msn elkaar op momenten als de jongens bv lang de poort uit waren, maar ook als we gewoon gruwelijk de baal hadden van het alleen zijn, want nee ik was geen alleenstaande moeder etc etc, wat er op den duur wel gedacht werd door de buitenwereld want ja mijn vent was er nooit. Ook na de uizending heb ik nog contact gehouden met 1 vriendin, toch samen een heel pad bewandeld. Ik snap haar, zei snapt mij zonder veel woorden.