0615860343 info@freebird69.nl

Mariska

Tijdens de uitzending hebben zich meerdere incidenten voor gedaan die het nieuws haalden. Elke keer had dat zijn impact in het uitzendgebied maar ook thuis. 

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ergens anders slapen voor mij niet de grootste hobby is maar ik was vastbesloten om een weekend weg te gaan met de kinderen, mijn vriendinnetje en schoonmoeder. Netjes aan sitcen (dit is het orgaan binnen defensie waar je als thuisfront naar toe kan bellen mocht er wat zijn) doorgegeven waar ik was zodat mocht er iets gebeuren ze op de hoogte waren. 

Op naar het huisje. De middag voor vertrek gebeurd er een zwaar incident in Afganistan. Hierbij laten twee jongens het leven en zijn er 2 zwaar gewond. Maar we gaan punt. Je kan de kinderen niet teleurstellen. Verdriet, angst, de gedachte aan de families vliegen door je hoofd en hart. Maar met zijn alle de auto in en het nummer "de Soldaat" van nick en simon op. Dit kon de kleine uit volle borst mee zingen dus vol volume en lekker mee schreeuwen.

We gaan genieten, dit had ik Dennis beloofd......... Ondertussen mail contact gehad, zover dat het mogelijk was maar de knoop in mijn maag zat er en liet me niet los. De nachten ben ik doorgekomen met overgeven en voor me uitstaren. Nu kon ik er even niet mee omgaan. Ik was niet thuis, niet bij de computer en moest alle info van de tv halen, geen rust. Overdag maakte we plezier en zochten genoeg afleiding maar zo, wat was ik blij om weer thuis te zijn........

Het doel was om de kinderen een fijne tijd te geven en dat was meer dan gelukt. Een tweede keer, no way.

Via de msn was goed te merken dat ook de angst bij andere vrouwen er goed in zat. Even bellen en elkaar moed inspreken. Dat was wat we deden.

De kinderen waren er iets minder mee bezig. Het weekend had voor hen waarschijnlijk een mistig deken over het nieuws gelegd. Wel weer even langs de leerkracht en voor mij hier en daar een extra koffie date om even te ventileren. Ook bij de mensen om me heen begon ik te merken dat ze onder de indruk waren van hun eigen gevoel en het effect op ons. Dit hadden vele niet echt voorzien. Mijn vriendinnen stonden inmiddels vrolijk mee te huilen in de keuken naast de senseo of theepot. Positief is denk ik wel onze 2de naam en ging dus snel weer met een lach door. 
Lekker eten samen, Lol trappen samen, het projectje slaapkamer afmaken was in volle gang, mijn verassing voor dennis na terugkomst. Maar het wachten duurde voort...

En op verzoek van de jongste hier het nummertje.