0615860343 info@freebird69.nl

Dennis

De 1ste week in het gebied was 1 groot drama. Een incident bij onze voorgangers waarbij 1 man zwaargewond raakte. De wijze waarop daar door de commandant op het kamp op gereageerd is, het opvangen van de eenheid na terugkomst op het kamp en het aanhoudende falen van eerdergenoemde commandant. 

Van betreffende commandant zou ik de komende periode afhankelijk zijn als het gaat om opdrachten en inlichtingen. Het vertrouwen in hem was na 2 dagen volledig verdwenen. Sterker nog, toen ik mijn gebrek aan vertrouwen in zijn acteren aangaf gaf betrokkene aan niet om te kunnen gaan met dergelijke situaties. Dit lichaam had nooit voet op Afghaanse bodem mogen zetten. Dit was de man die mij op spannende momenten, via de radio, rust moest kunnen brengen met goed advies. Het had hem gesierd als hij op dat moment bij de kolonel aangegeven had dat hij ongeschikt was. Wat hadden de afgelopen jaren er dan anders uitgezien. Ik vraag me regelmatig af, wat als ik betrokkene nog een keer zou tegenkomen, wat zou ik hem zeggen? Ik heb geen idee en wat zou het veranderen. 

Deze 1ste week heeft mij wel duidelijk gemaakt dat ik het alleen moest gaan doen met mijn eigen club. Enige kennis en kunde omtrent het optreden van ons als verkenners was binnen de eenheid waar wij onder vielen niet aanwezig. Dit heeft, gedurende de gehele uitzending en tot op de dag van vandaag een enorme impact gehad. 

Ik heb het enorm getroffen met mijn eigen club van verkenners en ondersteuning. Die mannen hebben zich gedurende de gehele periode volledig gegeven. Zoals iedereen binnen defensie had ik een buddy. Diezelfde heb ik nog steeds en diezelfde buddy heb ik over 40 jaar nog. 69E1, held!

Ondanks alles wat er afgelopen jaren allemaal is gebeurt zou ik het met deze club zo weer over doen. 

Hoe ik terug gekomen ben had ik nooit verwacht. Totaal niet zien aankomen maar het is zo. Terugdraaien gaat niet. Ik heb een super gezin, ik werk nu voor een top bedrijf en ik hoop dat ik samen met Mariska de uitzending een plek kan geven. Dat we samen met ons verhaal bij kunnen dragen aan verbetering in het terugkeer proces van veteranen en ander geüniformeerde collega's maar zeer zeker ook het gezin er omheen na een ingrijpende periode zoals een uitzending. 
Dit kan niet thuis zwijgend op de bank. Daarvoor moet je naar buiten treden.
Ik ben niet de enige.