0615860343 info@freebird69.nl

Het gaat goed met Dennis. Maar de angst dat hij zichzelf of ons voorbij loopt blijft….

Hij heeft zijn focus op het zoeken naar een baan maar deze keer eentje die hem past. Daarbuiten is hij druk voor Veteranen op elke manier die hij ziet.

Ik help en ondersteun hem daarbij maar houd hem ook in de gaten. Want de wereld op zijn schouders nemen heeft hij in Afghanistan geprobeerd en dat gebeurd niet nog een keer. Dus af en toe even de rem erop en de juiste mensen om je heen verzamelen om #samenvoorwaarts te gaan.

Op nummer 1 staat het gezin maar zoals al vaker is gebeurd is dat zijn zwakke plek.

Hoe vind en hou ik aansluiting bij de kinderen is een vraag die hij vorige week nog stelde. Hij ziet het tegenwoordig tenminste en dat is al 50% winst op voorgaande jaren. Nu kijken hoe we de koe bij de horens gevat krijgen.

Hoe verander je iets wat er in al die jaren ingeslopen is. Dennis was een paar dagen weg en merkte ik dat de kinderen in zijn afwezigheid meer aanwezig waren en de sfeer helaas weer veranderde toen hij thuis kwam.

Daar schrok ik van en heb mezelf afgevraagd voel ik het zo? Is het echt zo? En zo ja wat kunnen we er aan doen?

Later op de avond het toch maar aangegeven aan Dennis en daarmee gaf ik een mokerslag aan Dennis. Hij had het zich zelf ook afgevraagd die dag en ik bevestigde het!!!!

En nu hoe doe je dit? Hoe krijg je ingeslopen gedrag uit je gezin. Hoe stop je met te pas en te onpas rekening houden met Dennis. Want vaak is het niet meer nodig.

Onze gedachte is dat het begint bij dat stukje aansluiting van Dennis naar de kinderen. Als ze voelen en ervaren dat hij belast mag worden met het leven “hun leven” dan op den duur moet de situatie zich toch meer ontspannen.

Maar ook ik heb hier een rol in. Als ik bij Dennis maar iets denk te zien of te voelen plaats ik iedereen op glad ijs. Door een blik richting de kinderen, of doe even rustig etcetera. Ook mijn gedrag moet veranderen. Als we niet af en toe de grens van Dennis opzoeken kunnen we ook niet ervaren hoe ver weg die inmiddels al is.

Ja we gaan gewoon weer aan het werk want dat is het zeker “hard werken…… “ maar met liefde en samen komen we er wel.