0615860343 info@freebird69.nl

RAOUL JANSSEN:

“Vijftien jaar lang heb ik toneelgespeeld, nu is het tijd om nu mijn verhaal te vertellen.”

Raoul Janssen is één van de militairen die het Draaginsigne Gewonden uitgereikt heeft gekregen. Janssen ontving het draaginsigne voor de geestelijke verwonding die hij opliep tijdens zijn uitzending naar voormalig Joegoslavië in 1993. Vlak daarna is zijn boek verschenen over zijn ervaringen: “De verborgen waarheid (over PTSS)”.

Voor Raoul is de uitreiking een afronding van een twee jaar durende herstel-periode van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Begin 2008 werd deze diagnose gesteld als gevolg van zijn uitzending. Nadat Raoul in therapie was gegaan, begonnen de mensen in zijn directe omgeving vragen te stellen over het hoe, waar en waarom. Raoul heeft inmiddels de 100ste lezing achter de rug. Het doel van Raoul is PTSS uit de taboe sfeer te trekken door het bespreekbaar te maken. De lezingen van Raoul vinden plaats op de meest uiteenlopende locaties. Van een zaal met directe collega’s tot een klas vol doktersassistentes in opleiding. Een lezing van Raoul is voor iedereen interessant. PTSS is niet voorbehouden aan militairen. Het komt voor in iedere laag van  de bevolking. Raoul geeft de aanwezige een bijzondere inkijk in het leven met en onderkennen van PTSS.

Voor meer informatie over Raoul, zie zijn website: http://www.jehebternietvoorgekozen.nl en zijn blog.

Tijdsduur: minimaal 90 minuten

Freebird69 verzorgt op verzoek lezingen, die aan het publiek en je verwachtingen kunnen worden aangepast.

Raoul Janssen, Dennis van der Kraats en Carel Banse zijn beschikbaar voor de onderwerpen: Moral Injury respectievelijk PTSS en Indie/Nieuw Guinea-veteranen.

Informatie kun je opvragen via onderstaand formulier.

CONTACTFORMULIER